Arbeidsplan 2002    
 

Arbeidsplan for
Troms Nei til EU

Vedtatt på årsmøtet 10.nov. 2001.

Rammevilkår:

Nei til EU er en landsomfattende medlemsorganisasjon med ca 25 000 medlemmer.

Troms Nei til EU har ca 800 medlemmer. Vi har kontaktpersoner i de fleste kommunene i fylket, mens det er lag med styre og mer eller mindre aktivitet i Sørreisa, og i de tre største kommunene Tromsø, Harstad og Lenvik.

Ungdom mot EU har hatt relativt liten aktivitet det siste året. Studenter mot EU ble danna i Tromsø i 1999. De har også hatt liten aktivitet de siste par åra.

Etter stortingsvalget er det et flertall av representanter på Stortinget mot å sende en ny søknad om medlemskap i denne stortingsperioden.

Nei til EU skal likevel ha en organisasjon og et nettverk som på kort tid kan aktiviseres til større aktivitet enn dagens . I forbindelse med Stortingsvalget viste vi i Troms Nei til EU, at vi har en organisasjon som kan mobiliseres til aksjon når det trengs.

Kampen mot ja-sidas snikinnmelding av Norge i EU skal fortsette.

Schengen-avtalen, trådte i kraft fra 25.mars 2001.

Flere viktige saker med tilknytning til EØS-avtalen vil komme på dagsorden framover. Det gjelder f.eks. direktivet om patent på liv, den differensierte arbeidsgiveravgifta (der nåværende ordning gjelder ut 2003), el-avgifta, konsesjonslovgivinga, gassmarkedsdirektivet, osv.

Handlingsplan:

-Vårt mål er å få ut mest mulig informasjon om det som skjer i EU og i Norges forhold til EU. Dette vil vi gjøre ved å skrive leserinnlegg, arrangere møter og konferanser og delta i den aktuelle debatten.

- Vi vil jobbe for å synliggjøre konsekvenser av EØS-avtalen, ha en beredskap på å ta opp nye EØS-direktiver som kommer opp, og spesielt ha fokus på konsekvenser for Nord Norge.

- Nå som Schengen-avtalen har trådt i kraft, er norskekysten EU’s yttergrense. Det blir en oppgave for oss å følge med på hvilke konsekvenser dette får, bl.a. for kystfiskeflåten, økt grensekontroll mot Russland og nye overvåkningssystemer.

- Vi vil arrangere en Nord Norge konferanse i september 2002. Den vil vi knytte opp mot 30-årsjubileet for folkeavstemminga i 1972. Der vil det bli tatt opp både aktuelle politiske saker og organisatoriske spørsmål. Da vil vi også i samarbeid med Tromsø-laget satse på å få til et kulturarrangement.

- Vi vil holde ved like og bygge videre ut Troms Nei til EU som medlemsorganisasjon. Målet er å opprettholde de aktive lokallaga vi har og holde ved like kontaktnettet i hele fylket. Verving blir viktig for å opprettholde medlemstallet. Målet for medlemstallet i 2002 er 900.

- Fylkestyret vil, prioritere å ha god kontakt med Ungdom mot EU, og stille opp som innledere på møter og støtte dem økonomisk.

 

Fylkeslaget

Fylkesstyret

Årsmelding 2001