Arkiv 2000 - 2001  
 

2001-12-31 Kilde: Framtid i Nord
Honnørbillettene blir dyrere

Fra nyttår blir honnørrabatten redusert fra 50 til 33 prosent for de som reiser med buss. Det vil merkes, sier leder i Ytre Kåfjord Pensjonistforening, Jorunn Nilsen (86).


2001-12-31 Kilde: Framtid i Nord
Næringsstøtten fjernet

Bortfallet av næringsstøtten i neste års statsbudsjett fører til at kommunene i Nord-Troms ikke lengere har like mye penger å dele ut til småbedriftene. For mange bedrifter er en slik støtte viktig i en etableringsfase.


2001-12-31 Kilde: Harstad Tidende
Regjeringen er distriktsfiendtlig

Det kan ikke kalles annet enn distriktsfiendtlig når regjeringen tar bort både frakttilskuddet for oljeprodukter og tilskuddet til næringsfondet, mener Bjarkøy kommunestyre.


2001-12-31 Kilde: NRK Troms
Konradsen vil ikke ha ny EU-kamp

Leder i Troms Høyre, Åge Konradsen er en av 13 fylkesledere som sier nei til en ny EU-kamp. De vil vente til stemningen i befolkningen blir mer positiv.


2001-12-30 Kilde: Bladet Tromsø
Fisk for 15 milliarder kroner

Verdien av fiskefangstene som landes i Norge passerer 15 milliarder kroner i år. Det er to milliarder kroner mer enn i rekordåret 1998.


2001-12-27 Kilde: Nordlys
EU-Norge: 6-0

Vel nok er ikke kampen ferdigspilt, men resultatet er enkelt å forutse. Norge har nemlig underskrevet på en avtale om at vi skal spille uten keeper. Den heter EØS.


2001-12-07 Kilde: Landbruk i Nord
Kjøttbøndene i Nord-Norge vil ut av NHO

Medlemmene i Gilde Nord-Norges Salgslag krever at styret i Norsk Kjøtt overlater til årsmøtet i organisasjonen å bestemme arbeidsgivertilknytning til NHO eller Landbrukets Arbeidsgiverforening. Felleskjøpet og TINE er medlemmer i LA. TINE skal drøfte medlemskapet til våren.


2001-11-26
Eli Berg valgt inn i sentralstyret i Nei til EU

På landsmøtet i Nei til EU 24. - 25. november ble Eli Berg fra Tromsø valgt inn i sentralstyret i organisasjonen. Hun er fra før leder i Troms Nei til EU. Les mer her.


2001-11-09 Kilde: NRK Troms
Brudd med distriktspolitikken

Så det er liten tvil, - dagens budsjett er en omlegging i retning avvikling av den solidariske, støtte-orienterite distriktspolitikken som har vært ført her i landet. Det betyr, at innbyggerne i distriktene blir konkurranseutsatt for et nytt prinsipp: - Du skal selv betale det det koster å bo der du bor.


2000-05-27 Kilde: Nordlys
Media serverer glansbilder

- Nei til EUs Nils Aarsæther gir riksmedia skylda for den økende ja-stemninga.
– VG og NRK lager et glansbilde av EU som ikke stemmer, mener Aarsæther som er nestleder i Nei til EU i Troms. Bedre i Norge Han viser til Nord-Finland og Nord-Sverige som har hatt store problemer etter at de gikk inn i EU – problemer som Nord-Norge ikke har hatt.
– Nord-Finland og Nord-Sverige har hatt en fraflytting på fire og tre prosent etter at de sa ja i 94. Nord-Norge har hatt en fraflytting på 0,55 prosent. I Finland og Sverige er arbeidsledigheten 16 og 13 prosent. I Nord-Norge er arbeidsledigheten 4,5 prosent. Dette kommer aldri fram i riksmedia. Lokalavisene er mye flinkere, sier Aarsæther.

EU overlever ikke
Han tror ikke at Norge blir med i EU, fordi han mener EU ikke overlever. – EU har enorme problemer for tida. På den ene siden har ikke Euroen blitt så stek som EU-toppene ønsker. På den andre siden har de store problemer i forhandlingene med nye medlemsland i øst. Begge disse tingene er prestisjeprosjekter for EU, men de er uforenlige. De nye landene har ikke god nok økonomi til å innføre Euro. EU er trengt opp i et hjørne, men heller ikke dette kommer fram i media, sier Nils Aarsæther.



 

Arkiv 2005

Arkiv 2004

Arkiv 2003

Arkiv 2002